Чланови Фацебоок групе Кана, ко ако не архитект, у недјељу 21. фебруара, организују шетњу Подгорицом, током које ће учесници, како наводе у позиву, обићи "страдалишта" града.

Шетња ће почети испред локације на којој се некад налазио биоскоп "Култура", одакле ће учесници наставити према Хотелу Подгорица.

"Позивамо све који уживају у амбијенту тераса над Морачом Хотела Подгорице, који су славили матурске вечери у Хотелу Црна Гора, који су се састајали испред Кина Култура, све којима је овај град заиста у срцу, који желе здрав и одржив просторни развој Подгорице, све стручњаке и нестручњаке, све грађане да нам се придруже у шетњи – обиласку страдалишта нашег града, коју ћемо започети састанком испред некадашњег Кина Култура, у недјељу, 21.02.2016. у 12.00 сати. Јер овај град припада НАМА, ми на њега имамо право, као што нам је и дужност да га заштитимо", наводи се у позиву Фацебоок групе Кана, ко ако не архитект.

Опширније...

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је да се даноноћно води специјални рат против њега и његових сарадника у тужилаштву од стране оних који треба да буду кривично гоњени.

Катнић је изразио наду да ће добити помоћ АНБ.

"Очекујем помоћ од оних који раде контраобавјештајну заштиту и ако је не добијем опет ћу побиједити оне против којих је правда кренула", рекао је Катнић приликом расправе о проблемима који су настали у именовању шефа специјалног полицијског тима.

Он је рекао да га сврставају у разне кланове али да он нема мрље у каријери и да ће наставити започети посао.

Опширније...

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц није данас искључио могућност да Црна Гора буде део избегличке руте у случају да Аустрија затвори границе за њихов пријем.

Курц борави у посети региону у оквиру које данас у Подгорици са црногорским званичницима разговара и о избегличкој кризи.

Опширније...

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је улазак Црне Горе у НАТО "вештачка одлука" која алијанси неће додати никакву безбедност. У интервјуу данашњем Московском комсомолцу Лавров је казао да сама чињеница да се НАТО "безобзирно" шири на Исток, говори о потпуном игнорисању обавеза које је преузео приликом распада Совјетског Савеза да се то неће догађати.

Опширније...

Политички дијалог власти и дела опозиције избацио причу о референдуму за чланство у НАТО. Гарчевић: О уласку у војни савез изјашњавале су се само Мађарска и Аустрија

Све до исхода парламентарних избора који ће се највероватније одржати на јесен, прича о НАТО позивници за учлањење Црне Горе у ту војну машинерију "чучаће" у фиокама државних институција.

Опширније...

У Црној Гори је у протеклој седмици регистровано шест пацијената заражених свињским грипом /АХ1Н1/, саопштено је из црногорског Института за јавно здравље.

У саопштењу се наводи да је лабораторијски потврђено укупно седам случајева грипа, од којих је у шест случајева било ријеч о свињском грипу.

Опширније...

Неђељко Рудовић, члан координационог одбора Грађанског покрета "Уједињена реформаска акција", изјавио је за "Новости" да ова политичка групација не намерава да седи у тиму Мила Ђукановића до нових избора, сматрајући да им је, као исконској опозицији, место у "сенци", и то тамо где се могу контролисати институције система.

- И то оне полуге које су за ДПС најрањивије у државним ресурсима! Овај народ годинама живи под притисцима и уценама режима који се преко политичке корупције одржава на власти. Ово што се данас у преговрима дела власти и опозиције креира не представља типичну владу. Та прича, када буде завршена, биће производ политичког споразума - каже Рудовић.

На питање да ли се део опозиције који седи за истим столом са представницима режима може заиста тако сматрати, наш саговорник даје следећи одговор.

Опширније...

Извршни директор Покрета за неутралност Марко Милачић казао је да је национални координатор за НАТО Веско Гарчевић у јучерашњем иступу изнио је више неистина, које – "свакоме ко се озбиљно бави овом темом – упадају у очи."

"Гарчевић је, прије свега, казао да су од 28 чланица о чланству у НАТО на референдуму одлучивале само Мађарска и Словенија, подсјећајући да су та изјашњавања организована у завршној фази процеса.

Опширније...

Потпредседник Општине Беране др Зоран Марсенић, са сарадницима, посетио је јуче на Одељењу неурологије Опште болнице у Беранама храбру медицинску сестру Мирјану Бакић.

Она се успешно опоравља после подвига у петак у Подгорици, када је у пратњи болесног новорођенчета у инкубатору доживела саобраћајни удес у амбулантним колима, којима је беба транспортована у Клинички центар Црне Горе.

После саобраћајне несреће, иако тешко повређена, успела је да новорођенче умота у ћебе, обезбеди му довод кисеоника и да отрчи до таксија, одакле су пребачени у последњи час до КБЦ Подгорица. Чим је дете предала колегама на Одељењу неонатологије, трпећи жестоке болове у глави и кичми, сестра Мирјана се онесвестила. Дијагностиком су јој утврђене тешке повреде, потрес мозга и повреда вратних пршљенова, док је беба хитно пребачена за Београд на Универзитетску дечју клинику.

Опширније...

Није тачно да је аутомобил БМV X5, који је запаљен у ноћи између петка и суботе у подгоричком насељу Блок В, регистрован на министра пољопривреде проф. др Петра Ивановића, како се то наводи у тексту ДН "Новости", објављеном 8. фебруара на страни 28 у рубрици "Црна Гора".

И поред тога што је министар Ивановић 7. фебруара демантовао информацију, коју је објавио медијски монополиста "Вијести" о наводном власништву над запаљеним аутомобилом, ДН "Новости" тврде да јесте, преносећи неистине на рачун министра Ивановића - наводи се, између осталог, у реаговању Министарства пољопривреде.

Опширније...