„Косовска влада“ неће поднети Скупштини на ратификацију споразум о демаркацији са Црном Гором пре дебате, која је о том документу заказана за 3. август, а потпредседник Демократске партије Косова Адем Грабовци сматра да би за решење тог питања требало применити "словеначко-хрватски прнцип", пише данас косовска штампа.

Потпредседник Демократске партије Косова (ПДК) Адем Грабовци, пак, сматра да би косовска скупштина требало да гласа о споразуму о демаркацији границе са Црном Гором.

Опширније...

Одбор за просвјету и науку дао је зелено свијетло Приједлогу резолуције који су Скупштини поднијели посланици Генци Ниманбегу и Ник Ђељошај, а којом траже повлачење Рјечника црногорског народног и књижевног језика и извињење ЦАНУ.

За су гласала три посланика ДПС-а и један Либералне партије, против је била посланица ДФ-а Бранка Бошњак, а уздржан Вук Роћен из ДПС-а због тачке шест у резолуцији.

Опширније...

Еуродизел и лож уље у Црној Гори ће од поноћи бити јефтинији, док се цијене бензина неће мијењати, саопштено је агенцији Мина-бизнис из Министарства економије.

Цијена еуродизела ће наредних 15 дана бити нижа три цента и износиће 94 цента.

Опширније...

Виши суд у Подгорици усвојио је Споразум о признању кривице између Милоша Маровића /сина бившег предсједника Србије и Црне Горе Светозара Маровића/ и Специјалног државном тужилаштва, према којем ће у затвору провести годину дана и платити држави одштету од 380.000 евра.

Савјетник за односе с јавношћу Вишег суда Аида Музуровић рекла је да Маровић, који је окривљен за кривично дјело злоупотребе службеног положаја путем помагања на организован начин, може изјавити жалбу у року три дана од дана пријема рјешења.

Опширније...

После неуспелих договора, раскинута владајућа коалиција БС и СДП у Рожајама. БС има 17 и недостаје им један одборнички мандат

Рожаје - У Рожајама је потврђено раније писање “Новости” да је СДП Ранка Кривокапића “избачен” из владајуће коалиције са Бошњачком странком, која има 17 одборника. СДП је, после расцепа, остао само са два одборника у локалном парламенту.

Опширније...

Потпредсједник Владе, Душко Марковић, казао је да очекује да ће Специјално тужилаштво, у складу са својим тврдњама да се против њих води специјални рат, процесуирати све који на такав начин покушавају да подривају државу.

Опширније...

Никшић-Срамно је то су урадили Николи Тесли они који су га из гроба ископали, а потом га спалили. Све су урадили без његове одлуке, као и то да га сместе у једну куглу која је стигла до Београда.

Опширније...

Уз културно-историјско благо Котора и Националног парка "Дурмитор", Црна Гора се опет уписала у светску баштину Унеска, али овог пута преко стећака, средњовековних надгробних споменика. Грчка гробља у Плужинама и Жабљаку, те некропола Баре Жугића подно Дурмитора, нови су драгуљи светске баштине.

Опширније...

Александар Дамјановић је посланик Социјалистичке Народне партије и предсједник посланичког клуба СНП-а у Парламенту Црне Горе. Магистар је економских наука и предсједник скупштинског одбора за финансије, економију и буџет.

У преговорима о уласку дијела опозиције у тзв. Владу изборног повјерења учествовала је и Социјалистичка Народна партија која је подржала споразум опозиције али не и “лекс специјалис” нити је делегирала своје представнике за учешће у државној управи.

За “Српске Новине” Александар Дамјановић говорио је о разлозима одбијања кандидатуре за министра финансија у реконструисаној Влади Мила Ђукановића, ситуацији у СНП-у, референдуму о НАТО-у, изборима који се предвиђају деветог октобра, локалним изборима у Тивту и другим темама.

Опширније...