Одлука Фонда за здравствено осигурање да од 26. новембра са приватним апотекама раскине уговор о снабдијевању осигураних лица љековима значајно и негативно утиче на квалитет здравствене заштите и директно је усмјерена на пацијенте, њихове потребе и права, саопштено је из Удружења приватних апотека Црне Горе.

"Одлука о раскиду уговора са приватним апотекама, коју је Фонд за здравствено осигурање донио на основу сугестије Министарства здравља, супротна је закључку Владе Црне Горе и одступа од стратешког опредјељења за реформе у здравству. Одлуком се крше одредбе Устава Црне Горе, Закона о забрани дискриминације, Закона о здравственој заштити, Закона о заштити конкуренције, као и чл. 74 Споразума о стабилизацији и придруживању између Црне Горе и земаља чланица ЕУ", наводи се у саопштењу Удружења.

Опширније...

Ако Црна Гора, противно већинској вољи грађана, без изјашњавања на референдуму постане чланица НАТО-а, додатно би се погоршали односи са нашим историјским савезником, доказаним пријатељем, једновјерном Русијом, казао је челник ДНП-а и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

Пред пут у Москву на међународну конференцију, он је у интеревјуу за „Дан” рекао да је за Црну Гору најбољи оквир војне неутралности, коју би гарантовале Русија и НАТО.

“Наша је обавеза да свим расположивим демократским средствима зауставимо Ђукановићев наум да нас, супротно већинској вољи грађана, гурне на глобалну вјетрометину, гдје би постали мета нарастајућег међународог тероризма”, саопштио је Кнежевић.

Опширније...

Ране ме не боле, већ душа. Срце ми се цепа од туге. На правди бога сам нагрђен! Ако батинаше под маскама САЈ не стигне овоземаљска казна, стићи ће их она тежа - божја. Месец дана сам прикован за постељу и видам тешке ране које ничим нисам заслужио.

Овим речима нас је у стану дочекао Миодраг Мартиновић, човек кога су чланови Специјалне антитерористичке јединице полиције Црне Горе брутално претукли 24. октобра (сломили кук, ногу, руку) након протеста које је организовао ДФ испред зграде државног парламента у Подгорици. Опружио се Мијо на кревет и у глави премотава догађај који му је променио живот, док му погледи иду ка ТВ и култном филму "Балкански шпијун".

Опширније...

Врховно државно тужилаштво је покренуло извиђај како би се утврдило да ли су фалсификовани потписи грађана који су наводно тужили Електропривреду Црне Горе и изгубили спор, саопштено је из ове институције.

Овај случај је изазавао велику пажњу јавности, а неки од око 170 грађана, којима је стигло решење судског извршитеља да су дужни по око 500 евра за судске трошкове изгубљеног спора, тврде да су њихови потписи на адвокатском пуномоћју - фалсификовани.

Опширније...

Лидер Демоса Миодраг Лекић најавио је да ће се одазвати позиву за дијалог о рјешавању политичке кризе, који је свим парламентарним субјектима упутио предсједник Скупштине Ранко Кривокапић. Он је у изјави за Дан нагласио да поводом иницијативе Кривокапића може говорити у име Демоса, без претензија утицаја на друге субјекте.

Опширније...

Москва црногорски ваздушни простор ставила на црну листу. Укупно у 47 држава постоји иста препорука

Црногорско небо нашло се на руској црној листи! Ову информацију у свет је пустила Агенција за ваздушни транспорт “Росавијација” набрајајући у том “сету” још 47 држава у којима постоји потенцијална опасност по безбедност руских цивилних ваздухоплова. Све ово дешава се уочи одлуке Министарског савета НАТО о позиву Црне Горе у чланство у ту војну алијансу 1. или 2. децембра. Руске авио-компаније упозорене су да приликом летова за било коју од земаља са поменуте листе повећају мере безбедности.

Опширније...

Начелник одељења Руског института за стратешке студије за балканске земље Никита Бондарев оцијенио је да ће црногорски премијер Мило Ђукановић 2016. изгубити власт.

Бондарев је претходно поставио питање – због чега је Ђукановић против референдума о уласку Црне Горе у НАТО, када је 85 одсто њених становника за референдумско изјашњавање.

Његова је процјена да је Ђукановићево увлачење Црне Горе у НАТО најдиректније повезано са његовом потребом да добије бар неке гаранције за случај да мора да се одрекне власти.

Опширније...

Улазак Црне Горе у НАТО нанијеће ударац европској безбједности и односима Русије и Алијансe, казао је директор Одјељења општеевропске сарадње руског Министарства вањских послова Русије Андреј Келин.

На питање агенције Интерфакс да ли Москва ради на упозоравању Црне Горе о могућим посљедицама, он је одговорио да се „одговарајући посао обавља“.

Опширније...

Лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић казао је да ће се у наредних неколико дана изјаснити о позиву на разговор који је предсједник Скупштине Ранко Кривокапић упутио предсједницима политичких субјеката у Црној Гори.

Кривокапић је у понедјељак позвао лидере свих политичких субјеката, осим Социјалдемократа Црне Горе, да се састану 1. децембра како би разговарали о актуелној политичкој кризи у Црној Гори и проналажењу начина за њено превазилажење.

Милић је новинарима у парламенту рекао да још није видио позив нити је био у прилици да се упозна са његовом садржином, али да свакако има времена да на њега одговори.

Опширније...