Црногорски предсједник Филип Вујановић рекао је на Косову нико нема никаквога разлога да према Црној Гори исказује било какво незадовољство.Вујановић је то казао у Колашину гдје је присуствовао свечаној сједници локалног парламента Колашин поводом Дана Општине.

Опширније...

Прошло је дванаест година од убиства главног и одговорног уредника листа Дан а да мистерија о налогодавцима и саизвршиоцима овог злочина и даље није ријешена. Брат покојног Душка Јовановића, Миодраг Јовановић, нада се да ће тужилаштво које је недавно саопштило да наставља истрагу о овом злочину, поступити по његовом исказу.

Опширније...

Иако се актуелна црногорска власт на сва звона хвали како само што није ушла у НАТО, индикативно је да државе оснивачи тог војног савеза игноришу жељу званичне Подгорице да постане дио Сјеверно-атлантског пакта.

Опширније...

На граници између Црне Горе и Косова припадници Специјалне антитерористичке јединице у уторак су постављали митраљеска гнијезда, због бојазни од евентуалних сукоба, потврђено је “Вијестима” из више извора у безбједносним службама.

Опширније...

На црногорским путевима јутрос су повољни услови за вожњу, саопштили су из Ауто-мото савеза Црне Горе. На регионалном путу Црквице - Вруља саобраћај ће бити затворен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, због бушења и минирања.

Опширније...

Све је више Фејсбук страница посвећених историји Црне Горе, а који исту документују кроз фото и видео садржај. На једној од таквих, „Историја србске Црне Горе“, могуће је наћи фотографију са Цетиња из 1907. године, гдје се може видјети кадар из кафане „Косово“.

Опширније...

Подгорица - Миливоје Катнић, главни специјални државни тужилац изјавио је да извештај приватног детектива не садржи чињенице које упућују на доказе да иза убиства стоји италијанска мафија. Тужилаштво ће, ипак, проверити детективски налаз, с обзиром на то да је у њему описан начин убиства, а указано је на наводне починиоце.

Опширније...

Основно државно тужилаштво у Подгорици закључило је да нема елемената кривичног дјела које се гони по службеној дужности у изјави свештеника СПЦ Јована Пламенца који је казао на дочеку православне Нове године у јануару мјесецу „Нека се црногорски брк са педерских задњица врати тамо гдје је био код наших славних предака“.

Опширније...

Иако црногорске личне карте нису биометријске, Министарство унутрашњих послова их тако назива још од њиховог увођења 2007. године, а Јусуф Каламперовић, који био министар када је спроведен тендер и потписан уговор за та документа знао је да су биометријски, само пасоши.

Опширније...